Asociatia Voluntarilor Invictus

Asociatia Voluntarilor Invictus

Invictus Romania @ Stafeta Veteranilor ~ 2017

Dată: 15 October 2017
"Ștafeta Veteranilor” este un eveniment organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei
[ Show more ]

25

Galantomi:

50

Donații:

3,935 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

"Ștafeta Veteranilor” este un eveniment organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României, desfăşurat de Asociatia Voluntarilor Invictus și susţinut de Ministerul Apărării Naţionale.

Ştafeta, constând în Drapelul Tricolor, va fi purtată de membrii membrii Asociatiei Voluntarilo Invictus România dar si de alti ultramaratonisti, peste o mie de kilometri, pe cele 50 de trasee de eliberare parcurse, în anul 1944, de Armata României, pentru eliberarea teritoriului naţional.

În fiecare dintre localităţile de pe traseele unde s-au desfăşurat bătălii, purtătorii ştafetei vor înmâna Drapelul Tricolor veteranilor de război participanţi la bătăliile desfăşurate în cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acesta să fie predat autorităţilor locale şi arborat pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. 

Purtătorii ştafetei veteranilor vor ajunge la Carei, pe 25 octombrie, în timpul ceremoniei care va avea loc la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

Asociatia Voluntarilor Invictus lansează tuturor românilor invitaţia de a li se alătura la startul sau pe traseele Stafetei Veteranilor, provocându-i să facă un gest de recunoştinţă şi să alerge în memoria eroilor lor, a bunicilor, străbunicilor, rudelor care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa noastră.

Din respect pentru scacrificiul eroilor noștrii!

https://www.youtube.com/watch?v=3N9n0OHfHfM