Am fost rănit în decembrie 2012 în timp ce eram în misiune cu Forțele Speciale din Armata României

 

Costel Stanciu Asociatia Voluntarilor Invictus

0% Complete
0 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
0
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Am fost rănit în decembrie 2012 în timp ce eram în misiune cu Forțele Speciale din Armata României. Nu vreau să -mi amintesc despre momentul producerii accidentului,îmi creează o stare de neliniște și tristețe și în plus misiunile forțelor speciale nu sunt publice și nu se discută presă. Pentru mine aducerea aminte de Iadul din Afganistan, echivalează cu nesomn,vise urâte,consum de alcool,somnifere...deci as prefera sa vorbesc mai mult despre prezent și viitor, decât despre trecut.Mai mult despre activitatea mea sportivă,despre familia mea despre,pasiunea mea.

  Am fost activ de mic copil,fiind singur la părinți și crescut la țară,am fost nevoit să -mi ajut părinții la munca câmpului ,la pădure,la treburile gospodărești,în creșterea animalelor,deci nu as putea concepte viața mea fără activitate fizică. A fost o bucurie nespusă când la împlinirea vârstei de 14 ani a fiului meu ,în 18 august 2014 am descoperit ca pot sa merg din nou pe bicicletă normală ,chiar și cu un picior amputat.Incepusem să iau în greutate,starea mea psihică nu era chiar foarte bună și redescoperirea bicicletei a venit ca un dar de la Dumnezeu și -i multumesc pentru asta. Nu numai că îmi fac speranțe la un stil de viață activ dar cred cu tărie ca acesta este și secretul longevității,și -mi doresc sa pot sa fac sport până la sfârșit În funcțiile pe care legam avut de-alungul timpului am fost mereu activ,sportiv .parașutist militar pe parașute speciale,instructor de alpinism.

   Încă de la început soția a fost motorul meu,ea mă susținut și mă încurajat în tot ceea ce am făcut. Mai târziu au crescut și copiii care m-au motivat, m-au modelat,m-au ajutat să merg mai departe. Da familia este motorul meu,iar acum a apărut și acest proiect Invictus care mă motivează și mă face sa mă simt util. Cel mai urât sentiment pentru mine este când te simți inutil Nu mai vreau asta.

   Sportul m-a scos din casă,iar Invictus este cel mai frumos proiect gândit de cineva care poate motiva și sprijini militarii răniți în teatrele de operații,militari rămași cu sechele fizice,dar mai ales psihice. Da ....Invictus e un sprijin pentru mine . M-a ajutat să fiu alături de colegii mei mult mai grav răniți decât mine,de la care am învățat sa supraviețuiesc ,să zâmbesc, să merg mai departe

   Vreau să particip și sunt bucuros ca pot sa reprezint România si Armata României și altfel decât cu arma în mâna. Așteptări...mă văd util...ținând de drapelul național la festivitatea de deschidere a Invictus Games Toronto 2017,împreună cu ceilalți colegi ai mei. La proba mea....îmi doresc sa particip,să termin cursa dacă se poate împreună cu toți ceilalți sportivi ,deoarece eu nu văd în aceste probe o competiție cu ceilalți sportivi, ci o competiție cu mine însumi.

   Știu că România a fost invitată la Invictus Games de la Sidney 2018,o invitație binevenita și de apreciat în același timp. Mi-as dori sa mă pregătesc și sa fiu mai bun în fiecare zi decât am fost ieri , să pot să pedalez mii de Km sa slabesc 10 Kg,să-mi reinfiintez familiile de albine,să -mi văd copii la casele lor.Sunt optimist. Ca militar...doresc sa trec în rezervă deoarece simt ca nu mai pot fi folositor iar prezența mea intr-o unitate de elita a Armatei României,Batalionul 630 Parașutiști Smaranda Brăescu nu mai e benefică nici pentru mine nici pentru sistem. Ca sportiv al Clubului Sportiv al Armatei Steaua și membru încă de la început a Grupului INVICTUS ROMÂNIA,mi-aş dori sa mă pregătesc,sa particip la mai multe activități sportive și sa pot sa ajung un vârstnic pe bicicletă Am încredere în Voluntarii INVICTUS ,în echipa de coordonare a Proiectului Invictus. Dacă acum 2 ani nu se știa de Invictus,acum suntem invitați sa știe întreaga lume ca și România a plătit pentru a fi liniște și pace în lume. Libertatea nu e gratis.

   Ps. Am răspuns la aceste întrebări în timp ce mă deplasez spre București la antrenamente și în timp ce am scris tot timpul am plâns. Nu mai vreau asta......chiar nu mai vreau să mai plâng,mai ales în autocar.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociatia Voluntarilor Invictus este o echipa de oameni capabili sa faca diferenta, sa schimbe, sa motiveze si sa inspire.

SUSŢIN PROIECTUL

Invictus Romania

Scopul acestui proiect este de a strange fonduri pentru a sustine militarii raniti in teatrele de operatiuni sa participe la jocurile paralimpice invictus.

Fondurile sunt folosite pentru cumpararea de produse sportive,imbracaminte si echipament necesare antrenamentului si reprezentarii echipei Romaniei la Invictus Games

"Ștafeta Veteranilor” este un eveniment organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României, desfăşurat de Asociatia Voluntarilor Invictus și susţinut de Ministerul Apărării Naţionale. Ştafeta, constând în Drapelul Tricolor, va fi purtată de membrii membrii Asociatiei Voluntarilo Invictus România dar si de alti ultram

 

0 Donații

Nu există nici o donaţie. Fii primul care donează!
Costel Stanciu : Asociatia Voluntarilor Invictus
Am fost rănit în decembrie 2012 în timp ce eram în misiune cu Forțele Speciale din Armata României